DRACHTEN – Omstreeks 5 uur woensdagochtend werd de brandweer opgeroepen voor een aanrijding met beknelling op de A7.

De aanrijding ontstond nadat een 30-jarige man uit St. Nicolaasga met zijn BMW stilstond op de rechterrijstrook nabij de afrit Drachten – De Haven.
Een Patrol met daarin een 57-jarige man Woltersum en een 29-jarige man uit Veendam reed achterop het stilstaande voertuig en kwam daarbij tot stilstand op de andere rijstrook.

De botsing had tot gevolg dat de inzittenden bekneld zaten in hun voertuigen. De brandweer heeft ze kunnen bevrijden uit hun benarde positie.
Alle inzittenden zijn met onbekend letsel naar ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten vervoerd. Omdat het vermoeden bestond dat de bestuurder uit St. Nicolaasga onder invloed reed is een bloedproef afgenomen en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Het ongeval had ook een file tot gevolg. Al het verkeer komende vanaf Groningen werd via de afrit Drachten-Havens om het ongeval heen geleid.
Rond 07.45 uur kon de weg weer vrijgegeven worden. De ontstane file met een lengte van drie kilometer lostte al snel op.

Bureau Verkeersongevalsanalsye heeft een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Berger Tolman heeft beide voertuigen afgevoerd.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=tsWS72KQbBE&fmt=18[/youtube]

112Fryslan