LEEUWARDEN – Donderdag aan het eind van de middag heeft er een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenauto en een bestelbus.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Op de Spanjaardslaan wilde de bestuurster van de personenauto links afslaan richting de Noordersingel. Dit heeft de bestuurder van de bestelbus vermoedelijk over het hoofd gezien, en reed achterop zijn voorganger. De bestuurster is uit haar auto gehaald en voor controle in de ambulance geweest, maar kon na deze controle weer terug naar haar auto. De beide voertuigen zijn afgesleept door berger Theo Faber.

LEONS – Bij een aanrijding nabij het dorp Leons raakte vanmiddag rond 2 uur een fietser gewond. Vermoedelijk lette de man niet goed op bij het oversteken van de Westergowei. Daardoor werd hij op de kruising aangereden door een automobilist komende uit de richting van Bolsward. Door hard te remmen en naar rechts uit te wijken werd de fietser slechts geschampt door de bestelauto maar viel op het wegdek. Twee passerende EHBO-ers verleenden eerste hulp in afwachting van de ambulance uit Leeuwarden. Daarna is de man met licht letsel vervoerd naar het MCL. Beide betrokken vervoermiddelen raakten nauwelijks beschadigd.Foto’s + tekst Spanjaardslaan : Wouter Titsing Foto’s + tekst Leons : Edwin Brandsma

112Fryslan