ANJUM – De KNRM heeft maandag in samenwerking met de politie op het Lauwersmeer gezocht naar een surfer die mogelijk vermist zou zijn.

Rond twaalf uur werden zowel de KNRM als de politie gealarmeerd, omdat een getuige gezien zou hebben dat een surfer in de problemen was geraakt en van zijn surfbord was gevallen. De melder was de surfer even uit het oog verloren en vermoedde dat de surfer niet meer boven water gekomen was.

Daarom werd er een zoekactie op gang gezet en is de KNRM uitgevaren om op het water te gaan zoeken. Tevens kwam de politie vanaf de vaste wal ter plaatse en werd er vanaf Schiphol Airport een politiehelikopter meegestuurd om van bovenaf mee te gaan zoeken.

Na een korte zoekslag op en boven het Lauwersmeer werd het verhaal langzamerhand duidelijk. De vermeende vermiste surfer werd in goede gezondheid op de vaste wal aangetroffen.

Tijdens het zoeken kwam de KNRM wel tot de ontdekking dat een andere surfer in de problemen was geraakt, waarbij de mast van het surfbord was afgebroken. De KNRM heeft deze man en zijn bord op de boot meegenomen naar de vaste wal. De politiehelikopter is kort na de zoekslag terug gevlogen naar Schiphol Airport.

Ate Atema