Het KNMI heeft om 10.45 uur een weeralarm afgekondigd. Het winterweer leidt tot grote overlast voor het verkeer.

Eerder al waarschuwde het KNMI dat het overal glad kan zijn door de sneeuwval. Bovendien wordt het zicht ernstig bemoeilijkt doordat de sneeuw door de wind verstuift.

De ANWB als ProRail raden mensen af te gaan reizen als dat niet strikt noodzakelijk is. De organisaties zeggen dat de sneeuw tot zoveel problemen kan leiden dat het beter is thuis te blijven.

Gestrooid
Door het hele land wordt gestrooid, maar omdat er maar weinig verkeer is, duurt het een tijdje voor de pekel goed is ingereden. Bovendien wordt door de wind sneeuw de rijbaan opgeblazen.

Vooral de linker rijstrook is vaak moeilijk begaanbaar.

OV uitgevallen
Diverse vervoersbedrijven hebben aangekondigd de dienstregeling op te schorten in verband met het weer. Zo Qbuzz en Connexxion de bussen binnen.

Voor winkeliers is het uitvallen van het openbaar vervoer een strop, omdat het vanwege de Kerst op veel plekken koopzondag is.

Omdat er ook op het spoor problemen zijn, raadt ProRail iedereen af de trein te nemen. Op de trajecten Leeuwarden-Groningen, Leeuwarden-Harlingen en Leeuwarden-Stavoren geen treinen.

ProRail zegt dat wie wel aan zijn reis begint, er rekening mee moet houden dat de treinen in het hele land niet rijden volgens het spoorboekje.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan