BALK – Een vier-jarig jongetje is vrijdagmiddag vlakbij het centrum van Balk door voorbijgangers bevrijd uit de kofferbak van een auto.

Voorbijgangers hoorden op de Lyste Side geklop en geschreeuw uit de kofferbak van auto komen. Een eerste poging de klep te openen mislukte, een tweede poging slaagde wel waarna de voorbijgangers een kind zagen liggen. Het joch was volledig overstuur en werd door omstanders opgevangen die ook de politie belden. Volgens het kereltje was hij in de kofferbak opgesloten.

Na een twintig minuten kwam de 41-jarige moeder uit Achtkarspelen bij de wagen. Zij en het jongetje werden door de politie meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. Het is onbekend hoe lang de 4-jarige in de kofferbak heeft gezeten. Het gaat naar omstandigheden goed met hem.

UPDATE: De 41-jarige moeder van het 4-jarig jongetje dat vrijdagmiddag in Balk in de kofferbak van een auto zat opgesloten is in vrijheid gesteld. Uit onderzoek is niet gebleken dat de vrouw bemoeienis heeft gehad met het incident. De moeder was ervan uitgegaan dat haar zoontje onder toezicht met anderen de markt op was.

De kleuter werd vrijdagmiddag door voorbijgangers op de Lytse Side uit de kofferbak van een auto bevrijd nadat ze geschreeuw en gebonk hadden gehoord. De moeder die op de markt in Balk was, werd later in de middag aangehouden en ingesloten. Het onderzoek heeft niet duidelijk gemaakt hoe het kind in de kofferbak terecht is gekomen. Getuigen hebben zich niet gemeld.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan