LEEUWARDEN – Woensdagmiddag rond kwart over vier heeft er een kopstaartaanrijding plaatsgevonden op de Aldlânsdyk in Leeuwarden.

vier auto’s waren achterop elkaar gebotst. 1 van de bestuurders klaagde over pijn in de nek en daarvoor werd een ambulance gealarmeerd. Toen de ambulance ter plaatse was werd de hulp ingeroepen van de brandweer omdat het slachtoffer niet zelfstandig uit het voertuig kon komen.

De brandweer is ter plaatse gekomen en heeft het dak van het voertuig open geknipt om zo beter gestabiliseerd het slachtoffer uit het voertuig te halen. Met behulp van het ambulancepersoneel en de brandweer is de man met een wervelplank zorgvuldig uit het voertuig gehaald en vervolgens per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Door de aanrijding ontstond een grote file over de gehele Aldlânsdyk in beide richtingen. De politie heeft tijdens de werkzaamheden het verkeer geregeld. Omrin heeft met het wegdek schoongemaakt vanwege olie op de weg. Drie voertuigen zijn afgesleept door Theo Faber, één auto kon zijn weg met lichte schade vervolgen.

112Fryslan

})