SNEEK – Een aantal kinderen vonden afgelopen donderdag kwik op hun school. Ze speelden ermee met het gevolg dat een huis werd ontruimd en een speeltuin werd afgesloten.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

 

De kinderen vonden het flesje in een magazijn van de school. Het magazijn was niet afgesloten waardoor de kinderen zonder moeite het flesje konden pakken. Ze speelden met het kwik in een speeltuin en in een woning. De politie en de GGD hebben de woning laten ontruimen omdat er nog deeltjes van het kwik in de woning aanwezig waren. De bewoners hebben zelf een ander onderkomen kunnen regelen. De woning moest eerst worden schoongemaakt.

In de nacht van donderdag op vrijdag werd de speeltuin, welke gedeeltelijk was afgesloten, in de gaten gehouden door een beveiliger. In een brief die vrijdag in alle vroegte bij zo’n vierhonderd adressen in de omgeving van de speeltuin werd bezorgd, waarschuwde de gemeente omwonenden voor het spul en riep ouders op om de huisarts te raadplegen wanneer hun kinderen last kregen van bepaalde klachten.

Vrijdagmorgen kwam een speciaal bedrijf in Sneek aan om het kwik in de speeltuin aan de Schoolstraat op te ruimen. Met behulp van een stofzuiger wist het bedrijf het kwik op te ruimen. Omdat het flesje met kwik in een bosje werd gegooid, is het bosje uit voorzorg ook verwijderd van de speeltuin.