Kinderen gewond na ernstige aanrijding [update do 8:18 uur]

SINT NICOLAASGA – Twee kinderen zijn zondagavond gewond geraakt nadat zij zijn aangereden op de Dobbeleane. Dat laat de politie via Twitter weten.

Rond 21.00 uur ontving de meldkamer een melding van een aanrijding nabij de sporthal in het dorp. Hierbij raakten twee kinderen gewond, waarvan één ernstig. Personeel van de traumahelikopter kwam ter plaatse om de politie en ambulancedienst te assisteren bij de behandeling van de slachtoffers. Eén slachtoffer werd met de traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis in Groningen.

Meerdere mensen zagen het ongeval gebeuren. Zij hebben een verklaring bij de politie afgelegd en zijn later op de avond opgevangen door Slachtofferhulp. De veroorzaker van het ongeval werd door de politie aangehouden. Ook werd het voertuig in beslag genomen voor verdere inspectie. De Verkeersongevallen Dienst van de politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval.

Update 8:15 uur
Uit de eerste getuigenverklaringen verdenkt de politie dat de vrouw met opzet is ingereden op de kinderen. Een langlopend conflict zou hier ten grondslag aan liggen. Maandag wordt de vrouw verhoord en hoort de politie ook haar kant van het verhaal. Wat de toestand van beide jongens is, is op dit moment nog onbekend.

Update donderdag 8:18 uur
Woensdag is de bestuurster van de auto voorgeleid aan de rechter-commissaris. De rechter heeft de vordering van de voorlopige hechtenis afgewezen. Dit houdt in dat de vrouw vrij komt. Zij blijft nog wel verdachte. Het Openbaar Ministerie laat donderdag weten of zij in hoger beroep gaan.

Delen:

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
LinkedIn
Adverteren op 112fryslan