WORKUM – Zondagavond rond half 10 kreeg de meldkamer een melding van een brand op camping It Soal.

Het bleek te gaan om een brand in een caravan. Door nog onbekende oorzaak had er zich een ontploffing voorgedaan, waarbij binnen enkele minuten de gehele caravan in brand stond. Op het moment van de ontploffing was een Duitse moeder en haar kind in de caravan aanwezig.

De moeder kon zelfstandig uit de caravan komen, het kind werd na ongeveer 10 minuten door de brandweer uit de caravan gehaald en overgedragen aan ambulancepersoneel. Met spoed is het jongetje daarna naar het Antonius Ziekenhuis in Sneek gebracht. Over de aard van de verwondingen is niks bekend.

De brandweer van Workum heeft het vuur geblust. De caravan kan als verloren worden beschouwd.


Workum: jongetje omgekomen bij brand in caravan
Een 3-jarige jongetje uit Duitse Essen is zondagavond bij een brand in een caravan op een camping aan de Suderseleane om het leven gekomen. De hulpdiensten kregen rond 21.20 uur een melding van een felle caravanbrand. De brandweer kwam direct ter plaatse met drie voertuigen en had de brand snel onder controle. Na een korte zoekactie werd het jongetje in het slaapkamergedeelte gevonden. Het ambulancepersoneel begon direct met levensreddende handelingen. Onder politiebegeleiding werd het kindje met spoed per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Later die avond overleed het 3-jarige jongetje in het ziekenhuis aan zijn verwondingen. Bij de brand raakte ook de moeder, een 27-jarige vrouw uit Essen, gewond aan haar handen. De vrouw werd eveneens overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. De oorzaak van de brand is nog onbekend. De technische recherche stelt een nader onderzoek in.

Getuige van nieuws? SMS de 112fryslan tiplijn : 06-10242671

112Fryslan

})