DRACHTEN – Kijlstra Ambulancezorg vervangt zijn wagenpark door een nieuw type ambulance dat volledig is aangepast aan de wensen van de medewerkers en patiënten. Commissaris van de Koning Arno Brok onthulde vrijdagochtend om half elf het eerste voertuig..

Deze nieuwe, innovatieve ambulance is samen met de voertuigcommissie van Kijlstra ontwikkeld en gebouwd door Visser in Leeuwarden. Het gaat om een zogenaamde ALS (Advanced Life Support) ambulance van het merk Volkswagen en type Crafter. Van der Brug uit Drachten leverde het basisvoertuig. Deze innovatieve ambulance is aangepast aan de wensen van ambulancepersoneel en ook zijn patiënten betrokken bij de ontwikkeling. Het resultaat is een prachtige ambulance voor de directe zorg aan patiënten.

In de loop van het jaar krijgt Kijlstra meer ambulances van dit type. In totaal heeft Kijlstra 28 ambulances die in totaal 32.000 ritten per jaar rijden.

In de loop van dit jaar worden nog vier nieuwe ambulances in gebruik genomen, de rest volgt later. Tijdens de onthulling konden gasten een kijkje nemen in de nieuwste ambulance.

Foto’s: 112drachten.nl

Redactie