FRYSLÂN – Met terugwerkende kracht tot 1 januari 2009 neemt Kijlstra Ambulancegroep Fryslân de ambulancedienst van Oenema over.

Dit betekent dat Kijlstra ook vanaf de standplaatsen Heerenveen, Lemmer en Wolvega ambulancezorg zal leveren. Met deze overname is Kijlstra veruit de grootste ambulancezorgverlener in Fryslân geworden.

Kijlstra Ambulancegroep verzorgt op dit moment met 16 ambulances ruim 18.500 ritten per jaar vanaf de standplaatsen Drachten, Leeuwarden, Dokkum, Harlingen, Oosterwolde en Ameland. Met de nieuwe standplaatsen van Oenema in Heerenveen, Lemmer en Wolvega erbij,verzorgt Kijlstra straks met 22 ambulances in totaal 28.500 ritten. Dit is 2/3 van de totale ambulancezorg in Fryslân. Alle ruim veertig medewerkers van Oenema Ambulancevervoer komen in dienst bij Kijlstra.

Oenema en Kijlstra werken al jarenlang op verscheidene gebieden nauw samen. Nu er vanaf 2011 vanwege de nieuwe Wet AmbulanceZorg maar één aanbieder van ambulancezorg in Fryslân overblijft, heeft Oenema besloten haar ambulancedienst af te stoten om zich volledig te richten op haar logistieke kerntaken te weten taxi- en groepsvervoer en transport. Hiervoor beschikt Oenema Transport over een vloot van 50 vrachtwagens waarbij dagelijks vrachten worden verzorgd door geheel Europa.
Oenema Taxi en Groepsvervoer is met ruim 125 werknemers een van de grotere personenvervoerders in Friesland. Oenema Taxi en Transport maken een gezonde groei door en hebben ingezet op een groene en milieu vriendelijke toekomst.

Met de overname van de ambulancedienst van Oenema verwacht Kijlstra Ambulancegroep Fryslân een grotere kans te maken bij de inschrijving van de ambulancezorg in Fryslân. “ Wij leveren uitstekende ambulancezorg. Met deze overname laten we zien dat wij ook in de toekomst niets liever willen” aldus directeur Sietze Kijlstra.

De Kijlstra Groep
De Kijlstra groep is al vanaf 1930 actief op het gebied van ambulancezorg en personenvervoer . Er werken nu ruim 250 medewerkers bij Kijlstra die met 150 voertuigen de verschillende diensten leveren. Na de overname stijgt het aantal medewerkers naar ruim 300, bij een totale omzet van ruim € 17 miljoen. Kijlstra beschikt over 10 vestigingen in Fryslân.

112Fryslan

})