FRYSLÂN – De brandweer van Bergum werd begin van de avond gealarmeerd voor een horecabrand op de Zomerweg in Hurdegarijp.

Door nog onbekende oorzaak was de oven van een vishandel in de brand gevlogen, bij aankomst van de brandweer bleek de brand door de eigenaar inmiddels geblust te zijn geblust. Met behulp van een warmtebeeldcamera werd door de brandweerlieden uitgebreid gecontroleerd of het vuur goed uit was, voor de zekerheid werd ook de pijp op het dak gecontroleerd.

Eerder die dag waren er diverse incidenten geweest in de provincie waar de brandweer ook voor moest uitrukken.

Autobrand Beetsterzwaag

Rond 16:00 raakte het motorcompartiment van een BMW personenauto in brand op de afrit van de A7 bij Beetsterzwaag. De brandweer van Beetserzwaag bluste het vuur.

Horecabrand blijkt stoomvorming

Rond 17:10 werd de brandweer van Ternaard gealarmeerd voor een horeca brand bij een herberg aan de Groedse in Ternaard. Een geknapte cv leiding zorgde hier voor zoveel stoomvorming dat een medewerker het aanzag voor brand. De brandweer kon bij aankomst al snel weer terug naar de kazerne.

Buitenbrand Ureterp

De brandweer van Ureterp werd rond 17:30 gealarmeerd voor een buitenbrand op het Hjouwerpead in Ureterp. In een woning had een frituurpan vlam gevat, de bewoonster kon de pan op tijd buiten krijgen. Voor de deur van de woning heeft de brandweer de frituurpan gedoofd met zand.


112Fryslan

})