BURGUM – De hulpdiensten moesten vrijdagavond uitrukken voor een keukenbrand aan de Dr. B. Hornstrasingel. Een mannelijke bewoner moest ter controle met de ambulance mee naar het ziekenhuis.

Omstreeks 18:45 uur werd de brandweer gealarmeerd voor een keukenbrand, twee politie eenheden en de brandweer vrijwilliger van Burgum kwamen met spoed ter plaatse. Brandweerlieden zijn direct met ademlucht en een hoge drukstraal naar binnen gegaan om de brand te blussen.

De desbetreffende woning en de bovenverdieping van de naastgelegen woning stonden tijdens het aanrijden van de hulpdiensten al vol met rook. De mannelijke bewoner had nog geprobeerd om met een natte doek de brand te blussen. Een omstander kon de man zover krijgen dat hij zijn woning verliet. Ook de bewoners van de naastgelegen woning moesten naar buiten.

Brandweerlieden hebben de brand geblust en met een overdrukventilator de woning geventileerd. Ook werd er een controle gedaan bij de naastgelegen woning en werden de ramen opengezet voor ventilatie.

De mannelijke bewoner is met de ambulance meegegaan naar het ziekenhuis voor controle. De bewoonster hoefde niet mee naar het ziekenhuis. Na een klein uur konden de hulpdiensten weer retour.

Hendrik Dijkstra