SNEEK – Dinsdagmiddag vond een groot ongeval plaats met meerdere vrachtwagens en een personenauto onder het aquaduct. In ieder geval één chauffeur moest door de brandweer uit de cabine worden gehaald.

Rond 14:50 uur werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een verkeersongeval met een vrachtwagen. Kort daarop werden meer hulpverleners gealarmeerd omdat het een ongeval betrof met drie/vier vrachtwagens en een personenauto. In één vrachtwagen woedde brand en in een andere vrachtwagen zat een chauffeur bekneld.

Inmiddels (15:50 uur) is de chauffeur bevrijd en overgebracht naar het ziekenhuis. De brandende vrachtwagen is geblust. Ook de gealarmeerde traumahelikopter uit Groningen is weer opgestegen. De ravage is groot. Over de oorzaak van het ongeval kan op dit moment nog niets worden gezegd.

Door het ongeval ontstonden lange files op de weg van Bolsward richting Sneek, die al bij Nijland begonnen. Vanaf afslag 20 is de A7/N7 afgesloten. Het verkeer wordt via de rondweg van Sneek omgeleid. Een alternatief vanuit Noord-Holland richting Heerenveen was via Harlingen en Leeuwarden.

Het verkeer vanuit Heerenveen richting Bolsward kon er nog wel langs, weliswaar met vertraging. Rond 19:00 uur was de weg weer geheel vrij en kon het verkeer er weer langs.

Video : E. Brandsma
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2Pijf8TYn9U&list=HL1387330457[/youtube]

112Fryslan