LEMMER – Terwijl inbrekers opnieuw toesloegen bij een juwelier, zat er een ketting aan het hek van het politiebureau waardoor politiewagens het bureau niet konden verlaten.

Dinsdagochtend werd er rond vijf uur ingebroken bij juwelier De Balans aan de Markt, het zou een snelkraak zijn geweest. Drie personen zou het omgaan, zij hebben het rolluik en de deur eruit getrokken en vervolgens hebben ze etalages en vitrines leeggehaald. De verdachten zijn er vervolgens vandoor gegaan in een witte Audi A5. De eigenaar van de juwelier heeft nog een aantal dakpannen op de auto gegooid waardoor schade aan de wagen is ontstaan.

Het bizarre is dat er ten tijde van de inbraak een ketting aan het hek zat bij het politiebureau. Politiewagens op het binnenterrein konden daardoor niet weg, lopend konden agenten nog wel het bureau verlaten. Na een kort sporenonderzoek hebben agenten de ketting verwijderd en konden ze op pad. Of de ketting zodanige vertraging heeft veroorzaakt dat de verdachten konden ontkomen, kan de politie niet zeggen. Het verhaal wordt nog bizarrer nu bekend is gemaakt dat er tijdens de inbraak in december ook al een ketting was bevestigd aan het hek van het politiebureau.

De politie is een uitgebreid (sporen)onderzoek gestart om de verdachten op te sporen. De mogelijke vluchtauto is inmiddels waarschijnlijk aangetroffen in Lelystad, de politie onderzoekt dit momenteel.