LEEUWARDEN – In een woning aan de Eksterstraat heeft in de nacht naar donderdag een forse brand gewoed. Bij de brand kwam veel rookontwikkeling vrij.

De brandweer ontving de melding even na één uur en rukte uit met twee tankautospuiten en een hoogwerker. In de keuken van de woning was brand ontstaan. Bij aankomst van de brandweer en politie kwam er aan alle kanten van het huis al rook uit de woning. De omliggende woningen werden vanwege de rookontwikkeling ontruimd.

De brandweerlieden hebben met een snelle binnenaanval de brand onder controle gekregen. Een ambulance kwam ter plaatse om een aantal bewoners te controleren op rookinhalatie, voor zover bekend hoefde niemand naar het ziekenhuis te worden vervoerd. Een aantal katten werd uit de woning gehaald, maar hiervoor kwam de hulp helaas te laat. Een medewerkster van de dierenambulance heeft de beestjes opgehaald.

De straat was ten tijde van de brandbestrijding afgezet door de politie. Toen de brand geblust was, konden de meeste bewoners weer terug naar hun woning. De woning waar de brand woedde, is onbewoonbaar geraakt. Stichting Salvage zal de bewoonster bijstaan met de afhandeling van de schade.

 

R. Kiestra