LEEUWARDEN – In een appartement aan de Grote Kerkstraat brak zaterdagavond brand uit, de brandweer schaalde op naar het sein middelbrand.

In de kamer van een appartement in het appartementencomplex ontdekten omwonenden brand. De brandweer kwam met twee tankautospuiten ter plaatse om het vuur te bestrijden. De politie kwam met meerdere eenheden ter plaatse voor assistentie. In de woning bleek de accu van een elektrische fiets spontaan ontbrand te zijn. Met een ram kon de brandweer de deur van het appartement openkrijgen, de bewoonster bleek niet thuis te zijn. Met een straal blusschuim was het vuur snel onder controle.

Twee katten die in de woning zaten konden worden gered, beide katten zijn door de dierenambulance meegenomen. De politie zorgde dat toegestroomde publiek niet op de binnenplaats kon komen. Uit voorzorg kwam er ook een ambulance ter plaatse, toen bleek dat er niemand gewond was kon het ambulancepersoneel al snel terug naar de post. Overige bewoners van het complex konden in hun woning blijven maar werd geadviseerd om ramen en deuren dicht te houden vanwege de rookontwikkeling.

Stichting Salvage is ter plaatse gekomen om de bewoonster te helpen met de afhandeling van de schade en het vinden van tijdelijke woonruimte.

})