RAERD – De brandweer van Mantgum werd zondagmorgen gealarmeerd voor een kat in de boom aan de Slotsdyk.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Een kat zou al meerdere dagen in de boom zitten en kwam er op eigen kracht niet uit. Daarom schakelden de buurtbewoners de brandweer in omdat ze zelf niet bij de kat konden komen. Deze zat op zo’n 10 meter hoogte, boven een slootje.

De brandweer kwam ter plaatse, keek toe maar verklaarden zonder een hoogwerker niks te kunnen. Na toch een poging te hebben gedaan met een ladder, rukten de spuitgasten tevergeefs weer in.

Zondagavond hebben de buurtbewoners contact gezocht met de dierenambulance omdat de kat nog altijd in de boom zat. Een buurtbewoner vertelde dat de kat al twee dagen in de boom zou zitten. Omdat het beestje geen staart heeft, is evenwicht vinden lastig.

Een dierenambulance medewerker klom op een ladder en probeerde de kat met een stok te vangen. Het jonge beestje van net een jaar oud vond dit wel heel spannend en klom nog hoger op. Hier was de ambulancebroeder niet tegen opgewassen en besloot samen met zijn collega’s de brandweer te bellen. De brandweer vertelde echter aan de telefoon niet twee keer voor hetzelfde voorval ter plaatse te komen.

Het was even nadenken maar er werd een zakje vlees bij gepakt. De kat had kennelijk behoorlijk honger want hij wist het vlees, wat op een tak was gelegd. zomaar te vinden. Zodoende wist de medewerker de kat als nog te vangen. Na controle op een chip is het beestje naar de eigenaar gebracht.