HARLINGEN –  Woensdagmiddag is een oplegger met giertank achter een trekker gekanteld op de Oude Ringmuur (N390), er raakte niemand gewond.

De giertank ramde tijdens het kantelen een bestelwagen welke stil stond op de tegemoet komende rijbaan. Vervolgens kwam de aanhanger tot stilstand op het talud richting de naastliggende parallelweg, de trekker bleef rechtop staan op het wegdek. In het bestelbusje zaten twee personen en een hond, zij kwamen met de schrik vrij.

De trekker reed in de richting van de veerboot terminal en het bestelbusje in de richting van de havens. Vermoedelijk heeft de bestuurder van de trekker de bocht verkeerd ingeschat en deze daardoor met een te hoge snelheid genomen. De wagen is gaan stuiteren en kantelde uiteindelijk. De tankwagen was nagenoeg leeg en slechts een kleine hoeveel mest is weg gelekt. Een gespecialiseerd bedrijf is ter plaatse gekomen om dit schoon te maken.

De bijrijder uit het bestelbusje is ter plaatse gecontroleerd door het personeel van een ter plaatse gekomen ambulance maar bleef ongedeerd. Ook de bestuurder bleef ondanks de zware schade ongedeerd. De verkeersongevallenanalyse(VOA) heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

De politie vraagt aan getuigen die vlak na het incident foto’s hebben gemaakt van de tractor en giertank om deze beschikbaar te stellen voor het onderzoek.

Nick den Boer