De Politie Fryslan zoekt mensen die kunnen helpen of meer weten over bepaalde zaken

Inbraak Friesland College Leeuwarden 

 (xpol 2006075428)

Op donderdag 3 augustus rond 06.00 uur is er ingebroken bij het Friesland College aan de Julianalaan te Leeuwarden. De verdachte heeft geprobeerd een brandkluis te openen, maar dat is niet gelukt. Bij het forceren van een hokdeur is hij vermoedelijk gewond geraakt. Er werd door de politie een spoor van bloedspatten op de weg aangetroffen.

Door een bewakingscamera zijn opnamen van de vermoedelijke dader gemaakt. De politie vraagt uw hulp om achter de identiteit van deze man te komen.

 

Politie zoekt eigenaar boot

 

(xpol 2006072470)

 

Op 26 juli is in de jachthaven op de Veenhoop een rubberboot merk Zodiac type Yacht Line aangetroffen met daarachter een 8 pk Yamaha buitenboordmotor.

De politie heeft het vermoeden dat de boot van diefstal afkomstig is, maar heeft tot nu toe geen eigenaar kunnen vinden.

Diegene die de boot als zijn eigendom herkent of die weet van wie de boot is, wordt verzocht contact op te nemen met de politie.

 

Diefstal boot te Leeuwarden

 

(xpol 2006076905)

 

Vanachter een woning aan de Feddemastate te Leeuwarden is in de nacht van zondag 6 op maandag 7 augustus een open motorboot gestolen. De boot lag afgemeerd achter de woning.

De boot is van het merk Wato, type 440 en voorzien van een Yamaha buitenboordmotor 9.9 PK type FEM HR. Het registratienummer van de boot is 3911 YJ. In de boot waren nog drie tien-liter jerrycans aanwezig, waarvan twee rood van kleur en 1 zwart.

Het hangslot, waarmee de boot vastgemaakt was, werd door de dader(s) doorgeknipt.

De boot werd op 10 augustus in het Ouddeel nabij Atsmastate te Leeuwarden door bewoners aangetroffen, maar de buitenboordmotor en de drie jerrycans zijn nog weg.

 

De politie wil graag in contact komen met getuigen die de boot en opvarenden hebben gezien tussen 7 en 10 augustus of mensen die weten waar de buitenboordmotor en de jerrycans nu zijn.

 

Heeft u informatie over deze zaken, neem dan contact op met de politie op het telefoonnummer 0900-8844. Vermeld hierbij het Xpolnummer.

Uw informatie wordt vertrouwelijk behandeld. Wilt u toch liever anoniem blijven, bel dan met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.

 

112Fryslan