LEEUWARDEN – Juwelier Leo Doodkorte is vrijdagochtend rond 11:15 overvallen door twee getinte mannen in donkere kleding.

Eén van de mannen was gewapend. Een deel van de etalage werd kapot geslagen, waarna de mannen er op een rode scooter en met sieraden vandoor gingen. Na de melding rukte de politie met diverse wagens uit en werden mensen via Burgernet opgeroepen om uit te kijken naar de daders en de scooter.

Na enige tijd kwam de melding dat de rode scooter in een binnenplaats van de Schoolstraat zou staan. Bij aankomst van de politie werd daar inderdaad de rode scooter aangetroffen. De omgeving werd afgesloten, omdat de daders mogelijk nog in de buurt aanwezig waren. Diverse boten in de buurt werden doorzocht. Op de Willemskade werd een man staande gehouden die misschien iets met de overval te maken had. Dit bleek niet zo te zijn.

De technische recherche kwam ter plaatse om sporenonderzoek te doen naar de scooter. Na enige tijd is de afzetting in de Schoolstraat opgeheven.

Signalement van de daders
Het zou gaan om twee jongemannen van rond de 20 jaar met een licht getinte huidskleur. Dader 1 is ongeveer 1.80 m lang. Hij droeg een lichtblauwe spijkerbroek, een zwarte jas en zwarte sportschoenen. Dader 2 zou iets korter en steviger zijn. Hij droeg een zwarte spijkerbroek met een logo op de kontzak en een blauwe jas met een lichtgrijze baan over de arm.

Mensen die de daders hebben gezien of meer informatie hebben worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-0844 of bij spoed met 112.

Video: Robin Kiestra
[zideo]playzideo=6c6f4b616f463170=[/zideo]

112Fryslan