LEEUWARDEN – Dinsdagochtend rond kwart over tien vond er een gewapende overval plaats bij juwelier Kramer op de Nieuwestad.

Omstanders probeerden de daders nog tegen te houden maar werden tegen de grond gewerkt. Daarna zijn de daders gevlucht op een gereedstaande rode scooter. Een ambulance kwam rond half elf ter plaatse maar de geschrokken eigenaar hoefde niet vervoerd te worden naar het MCL.

Er werd een burgernet actie gestart waarna de scooter werd aangetroffen in een steeg nabij de Auke Stellingwerfstraat. De massaal uitgerukte politie omsingelde de wijk tussen Bleeklaan, Cambuursterpad en Tjerk Hiddesstraat waarna de politie drie daders (drie mannen en een vrouw) rond 11.45 uur kon aanhouden in de omgeving van de Eerste Koestraat en de Veestraat.

Om half een is een arrestatie eenheid een woning aan de 2e Koestraat binnengedrongen op zoek naar nog een verdachte, maar hier werd niemand aangetroffen. De politie heeft enkele uren sporenonderzoek gedaan bij de juwelier. Het is niet de eerste keer dat de juwelier slachtoffer is van criminaliteit; in januari vond er een ramkraak plaats en op een andere locatie vond vier keer eerder een overval plaats.

Foto’s van Twitter na overval. Video is van tijdens en na de overval. De beelden kunnen schokkend zijn.

[url=http://yfrog.com/jacj8z]Video[/url]

112Fryslan