LEEUWARDEN – Vrijdagmiddag heeft er een beroving plaatsgevonden op de Bilgaardpassage, waarbij het slachtoffer lichtgewond is geraakt. Vier verdachten zijn aangehouden.

Omstreeks kwart voor zes is het zoals altijd op dat tijdstip druk op de Bilgaardpassage in Leeuwarden. Bij de meldkamer komt op dat moment de melding binnen van een beroving. Onder dwang van een mes moest het 16-jarige slachtoffer uit de gemeente Tytsjerksteradiel een pinpas afstaan. Hij raakte hierbij door een steekverwonding lichtgewond in zijn gezicht. Toegesnelde agenten ontfermden zich over het slachtoffer en gingen met hem in gesprek. De verdachten zijn op dat moment al vertrokken.

Verdachten aangehouden
De politie startte direct een onderzoek. Niet veel later kunnen in de omgeving van de Bilgaardpassage al drie verdachten worden aangehouden: een 20-jarige man en een minderjarige jongen uit Leeuwarden en een minderjarige jongen uit de gemeente Tytsjerksteradiel. Zaterdagochtend is een vierde verdachte aangehouden, eveneens een minderjarige jongen uit Leeuwarden. Alle vier de verdachten zitten op dit moment nog vast en worden verhoord over wat er is gebeurd en wat hun betrokkenheid is. Nader onderzoek moet uitwijzen wat er zich precies op de Bilgaardpassage heeft afgespeeld.

Redactie