BUITENPOST – Dinsdagavond werd de heer J.N. Oppedijk bij zijn huis in Buitenpost verrast door zijn brandweercollega’s, die met drie voertuigen, met toeters en bellen, voor de deur kwamen te staan. Reden hier voor was het afscheid van Oppedijk, die 29 jaar lang bij het vrijwillige korps van buitenpost heeft gediend.

Kort geleden was zijn woning nog door de collega’s versiert, maar daar kon het niet bij blijven.  Na een rondje om door het dorp, kwamen ze aan bij de Kruidhof, alwaar ook de collegabrandweerkorpsen waren uit Kollum, Drogeham en Surhuisterveen. Daar werd Jan Oppedijk en zijn vrouw in het zonnetje gezet en kreeg Oppedijk door burgemeester Lyklema een Koninklijke Onderscheiding uitgereikt. Hier mee is hij Lid geworden in de Orde van Oranje Nassau.

De heer Jan Niels Oppedijk, geboren op 11 januari 1952, woonachtig in Buitenpost. Hij was vanaf 1978 tot 1 februari 2007 actief betrokken bij de Vrijwillige Brandweer en leverde daarmee een langdurige bijdrage aan de openbare veiligheid in de gemeente Achtkarspelen en de regio.

© Foto’s: jan beets   www.radionof.nl

112Fryslan

})