Jachtseizoen Oosterwolde groot succes

OOSTERWOLDE – Een kleine 140 jonge deelnemers deden woensdagavond mee aan het jachtseizoen in Oosterwolde. Handhaving en politie wisten ze allemaal in de kraag te vatten, op twee na. Zij wisten de eindstreep te halen met een volle stempelkaart.

Rond 19:00 uur gaf burgemeester Jack Werkman het startschot en liepen alle deelnemers uit. Met slechts tien minuten voorsprong zat het tempo er al goed in. Drie stempelposten verdeeld over verschillende wijken van Oosterwolde moesten voorafgaand aan de finish behaald worden. Een stempel, glas verkoelend water en een stuk fruit en door.

Daar waar de deelnemers het moesten doen met een goede conditie en de benenwagen, konden de handhavers en politieagenten met de fiets, auto of motor. Maar nog wisten de deelnemers te ontkomen. Verstoppen in de bosjes of onder auto’s waren gewilde plekken om uit de ogen van de achtervolgers te blijven.

Slechts twee van hen wisten de eindstreep met een volle stempelkaart te halen. Een goede training voor iedereen en vooral een geslaagd evenement met na afloop nog lekker eten en drinken.