LEEUWARDEN – De inzittenden van een auto zijn er maandagavond vandoor gegaan nadat ze met een auto op de Westersingel uit de bocht zijn gevlogen.

De mannen reden met de auto over de Westersingel richting de Molenstraat. Vlak voor deze straat vlogen ze met de auto uit de bocht en raakten een boom en stoeprand. De wielen van de auto raakten zodanig beschadigd dat de auto niet meer verder kon rijden. De inzittenden gingen er na het ongeval rennend vandoor.

De politie startte een burgernetactie voor een groot deel van de stad. Er werd verzocht uit te kijken naar twee personen, een licht getint persoon en een lange man met een paars jack, mogelijk was een van hun in bezit van een vuurwapen. Er werd in de burgernetactie ook verzocht aan de deelnemers om zelf geen actie te ondernemen bij het aantreffen van de personen, want deze konden gevaarlijk zijn.

De politie heeft een zoekactie gedaan in de omgeving, maar de gevluchte personen werden niet meer gevonden. De politie heeft de zaak in onderzoek, vermoedelijk zat de eigenaar van de auto niet in de auto. De auto is niet gestolen.

112Fryslan