GYTSTJERK – Op de Canterlandseweg ter hoogte van het Elfstedenbruggetje zijn dinsdagavond twee voertuigen met elkaar in botsing gekomen. De brandweer moest er aan te pas komen om een van de bestuurders te bevrijden.

De twee auto’s kwamen frontaal met elkaar in botsing waarna een bijna in de sloot terecht kwam. De andere auto schoot het fietspad over en kwam verderop tot stilstand, de inzittenden konden er zelfstandig uitkomen en mogelijk is een van hun gewond geraakt.

De auto die bijna in de sloot stond op een schuin aflopende wal, was zodanig beschadigd geraakt dat de bestuurder er niet zelf uit kon komen. De auto kon daarnaast ook nog eens de sloot in glijden. De brandweer kwam met twee tankautospuiten en een hulpverleningsvoertuig(Hv) ter plaatse. De HV werd gebruikt om de auto te zekeren, vervolgens ging men met red gereedschap aan de slag en werd de auto opengeknipt. De bestuurder had een engeltje op zijn schouder, hij kon met wat ondersteuning van hulpverleners lopend naar de brancard. Met lichte verwondingen is hij naar het ziekenhuis gebracht.

De verkeersongevallenanalyse(VOA) heeft ter plaatse een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. De zwaar beschadigde auto’s zijn total loss en werden door berger Ketellapper afgesleept. Gedurende het ongeval en onderzoek was de Canterlandseweg afgesloten tussen Wyns en Gytsjerk.