LEEUWARDEN – De politie is nog steeds specifiek op zoek naar getuigen omtrent de mishandeling van een inwoner uit België. Het incident vond plaats op vrijdag 15 juli omstreeks kwart over drie ’s nachts.

Camerabeelden van Team Handhaving gemeente Leeuwarden laten zien dat de mishandeling op de kruising Wirdumerdijk/ Nieuwestad plaats heeft gevonden. Er is onder andere op te zien hoe de 19-jarige Belg diverse keren tegen zijn hoofd werd geslagen en geschopt.

Ambulancepersoneel heeft het slachtoffer onderzocht. Voor de getroffene was het niet nodig om naar het ziekenhuis te worden gebracht.

Er werden twee verdachten aangehouden zonder vaste woon- of verblijfplaats. Het ging om inwoners van Albanië in de leeftijd 29 en 35. Ze werden aangehouden wegens openlijke geweldpleging tegen het slachtoffer.

Heeft u voordat de mishandeling plaatsvond, de woordenwisseling op de hoek Wirdumerdijk/ Nieuwestad gezien? Dan wordt er verzocht contact op te nemen met de politie onder telefoonnummer 0900-8844. Het nummer van deze zaak is 2016203023.

Redactie