LEEUWARDEN – Zaterdagavond schreven wij al dat de politie een inval had gedaan in twee woningen. Zondag is bekend gemaakt dat het om een mogelijke gijzeling ging.

De politie kreeg rond half zeven de melding van een mogelijke gijzeling op De Gealanden. Agenten in kogelwerende vesten verzamelden zich rondom één van de flats in afwachting van een onderhandelaar. Twee onderhandelaars kwamen met spoed ter plaatse. Uiteindelijk deed de politie rond acht uur een inval in een flatwoning, de deur en een raam werden geforceerd. Een agent met schild ging voorop. In de woning werd echter niemand aangetroffen.

Het Arrestatieteam wat bij de nabijgelegen brandweerkazerne paraat stond, is uiteindelijk niet ingezet.

Via de onderhandelaar kreeg de politie een ander adres te horen en vervolgens gingen alle agenten met spoed naar de Albert Schweitzerstraat. Hier werd eveneens een inval gedaan en er werden twee personen aangehouden.

Uit onderzoek van de politie is gebleken dat het niet om een gijzeling ging, het slachtoffer was ook niet onder druk gezet en wilde ook geen aangifte doen. Beide verdachten zijn heengezonden.