LEEUWARDEN – Maandagmiddag omstreeks 15.45 uur kreeg de politie de melding van een bedreiging met een mes op de Bleekhof te Leeuwarden.

Een 72-jarige inwoner van Leeuwarden had de verdachte aangesproken wat hij in een afgesloten berging van het appartementencomplex aan de Bleekhof te Leeuwarden deed.

Kort daarna werd de verdachte agressief en trok de bril van het hoofd van de aangever en trok tevens een mes en bedreigde de aangever. Hij verliet vervolgens de berging en ging er fietsend vandoor. Een politiebiker hoorde ook de melding en ging ter plaatse, snel daarna zag hij de verdachte fietsen richting de Oldegalileen.

Omdat de verdachte niet wenste te stoppen werd hij klem gereden en werd zijn arm gefixeerd. Een toevallig passerende motorrijder van de marechaussee ondersteunde de collega zodat de verdachte kon worden voorzien van transportboeien.

In de broekzak van de verdachte, een 38-jarige inwoner van Leeuwarden, werd het mes aangetroffen.

De politie heeft de zaak in onderzoek. Inmiddels hebben zich al een aantal getuigen gemeld, ben u getuige geweest van het voorval dan komen wij graag met u in contact op het telefoonnumer 0900-8844 onder vermelding van het zaaknummer 2016066587

Redactie