NOORD-OOST – Via dit artikel houden wij u op de hoogte van de incidenten op Oudjaarsdag 2016. We zullen dit artikel regelmatig bijwerken.

01:25 uur – P 2 Buitenbrand 0243-0006 Winkelcentrum Damwoude Conradi-Veenlandstrjittex 2 Damwald 024331 (foto’s 1 t/m 4, Ate Atema)
De brandweer van Damwâld moest rond 1:30 uur in de nacht naar een buitenbrand. De brandweerlieden werden in eerste instantie opgeroepen voor een buitenbrand bij het winkelcentrum aan Contradi Veenlandstrjitte. Na enig zoekwerk werd duidelijk dat de brand niet aan de Contradi Veenlandstrjitte was, maar achter het winkelcentrum aan de Achterwei. Het brandje kon met een straal hoge druk snel worden geblust. 

Twee ernstige incidenten bij carbidschieten
In Munein raakte oudjaarsdag in de morgen een persoon zwaar gewond aan een been. In Broeksterwâld liep iemand ernstig letsel op aan zijn gezicht. Veel sterkte voor de slachtoffers en familie.

14:30 uur – Containerbrand It Roster Engwierum (Foto 5, Robert Jan Boonstra & 6 t/m 10, Ate Atema)
De brandweer van Anjum werd opgeroepen voor een containerbrand aan It Roster in Engwierum. De blusploeg was snel op locatie ter plaatse. Met behulp van een hoge-drukstraal en wat schuim werd de container geblust. Na een half uur kon het korps weer terugkeren naar de kazerne.

14:32 uur – P 2 containerbrand (papiercontainer) Mr. w.m. Oppedijk van Veenweg Burgum (Foto 11 en 12, Hendrik Dijkstra)
Het brandweerkorps van Burgum werd opgeroepen om een papiercontainer aan de Mr. w.m. Oppedijk van Veenweg te blussen. De brandweer kwam snel ter plaatse en heeft de bouwcontainer vol met papier geblust.

21:18 uur – P 1 Containerbrand Willem Lodewijkstraat Kollum (Foto 13, Jelke Jongsma Nieuwsuitkollum.nl)

Er stond een container in brand waarbij de vlammen tegen het dokterspand aan kwamen. De brandweer heeft de brand geblust. Ook de politie kwam ter plaatse.

18:08 uur – P 2 AFVAL/ROMMEL BRAND FOARWEI 4 DAMWALD 024331 (Foto 14 t/m 20, Ate Atema)
Op een parkeerplaats aan de Foarwei stond een caravan in brand. De brandweer heeft de caravan afgeblust en de restanten uit elkaar getrokken.

01:48 uur –  P 1 BRAND WEGVERVOER (CARAVAN) TH JAN BINNESWEI 20 OUDWOUDE 024431 (Foto 21 t/m 25)
Een sloopcaravan stond bij aankomst van de brandweer compleet in lichterlaaie. De brandweer heeft met een aantal stralen hoge- en lagedruk de caravan afgeblust.

02:07 uur – P 2 AFVAL/ROMMEL BRAND NIJEWEI 23 DAMWALD 024331 (Foto 26 t/m 28, Ate Atema) 
Aan de Neiewei was een rolcontainer in brand gestoken. De brandweer heeft de container snel weten te blussen. De gemeente heeft de restanten van de container meegenomen.

Redactie