LEEUWARDEN – In dit artikel houden wij u op de hoogte van de incidenten tijdens oud&nieuw in de regio Leeuwarden.

Brandgerucht basisschool
14:22 P2 Brandgerucht OBS De Weide Raaigras Leeuwarden – Sleutelhouder was gewaarschuwd omdat het brandalarm afging. In de school rook hij een brandlucht en belde daarom de brandweer. Na een kort onderzoek kon er geen brand ontdekt worden. Wel is er schade aan de brievenbus en een bordje door vuurwerk.

Tussen 18:00 en 20:00 een vreugdevuur achter flats op de Schieringerweg. Nog niet brandend materiaal door Omrin afgevoerd. Brandweer heeft brandje geblust. Verder nog ondergrondse containers in brand op de Eestraat en de Ahornstraat.

20:20 Rommelbrandje Trompstraat/Drift. Geblust door de brandweer.

21:41 In de Robinsonstraat was wat rommel in brand gestoken voor een container. De container die er elk jaar met oud en nieuw staat was met bouwhekken omheind. Tegelijkertijd was er een rommelbrandje in de Delistraat.

Rond 22:15 stond op de Oldegalileen een kledingcontainer van het Leger des Heils in de brand. Deze container is meerdere keren per jaar, in ieder geval met oud en nieuw, het slachtoffer van brandstichting.

De Leeuwarder brandweer is voornamelijk in de wijk Heechterp regelmatig ingezet voor buitenbrandjes en enkele containerbranden. Na middernacht werden er in de Eikenstraat, Kastanjestraat en Wilgenstraat brandjes gedoofd. Een buitenbrand aan de Antillenweg werd met spoed voor gereden, dit bleek echter een klein bultje rommel.

112Fryslan

})