LEEUWARDEN – Donderdagavond kwam er bij de 112 meldkamer van de politie een melding binnen dat er ingebroken werd op Achter de Hoven.

Agenten die ter plaatse gingen ontdekten dat er een raam ingegooid was met een stoeptegel, maar troffen niemand meer aan. Tijdens hun onderzoek ontdekten zij dat er in de woning een hennepplantage zat.

Daarom werden Essent en Omrin ingeschakeld om de plantage te ontmantelen.

Voordat medewerkers van Essen en Omrin naar binnen konden moest de politie eerst de voordeur open krijgen. Daarom werd de hulp ingeroepen van een agent die het nodige gereedschap had. Ook controleerde deze de woning op boobytraps.

Toen de voordeur open was hebben agenten een 1e verkenning in de woning gedaan, waarna medewerkers van Essent de woning konden betreden. Na een onderzoek in de meterkast kwamen zij er achter dat de stroom illegaal afgetapt werd. Omdat zij ook op verschillende plaatsen in de woning bloot liggen electriciteitskabels ontdekten werd de stroom afgesloten.

Medewerkers van Omrin zijn vele nachturen bezig geweest met het opruimen van de 288 planten en bijbehorende apparatuur die o.a. in de woonkamer en op de bovenverdieping werden aangetroffen. Alles werd vernietigd.

112Fryslan