LEEUWARDEN – Woensdag heeft de gemeente in samenwerking met de politie een inval gedaan bij circa honderd garageboxen op industrieterrein de Hemrik.

Naar aanleiding van klachten van bedrijven en omwonenden deed de gemeente Leeuwarden een inval op het terrein met negentig garageboxen aan de Aldebaranweg. De inval was voornamelijk gericht op gemeentelijke overtredingen en ter controle of de garageboxen daadwerkelijk in gebruik zijn als garagebox. Voor als er strafbare feiten werden opgemerkt was de politie aanwezig ter ondersteuning.

Handhavers van de gemeente zijn bevoegd om elke plek te betreden met uitzondering van woningen, indien dit nodig is voor het uitoefenen van hun bestuursrechtelijke taak. Deze controle was dan ook op basis van de wet toegestaan. De toezichthouders werkten samen met de afdelingen Juridische en Veiligheidszaken en met Bouw en Wonen van de gemeente Leeuwarden.

Bij de inval zijn meerdere gevallen van mogelijk illegale bewoning ontdekt. Ook werd er in een van de garageboxen een oude hennepkwekerij ontdekt. De politie zal onderzoek doen naar deze buiten werking zijnde hennepkwekerij.

Foto’s: Handhaving Leeuwarden

https://www.instagram.com/p/B3aJm7QhvXM/?igshid=1ixq6gb6eonad