NEDERLAND – Een verpleger heeft opgemerkt dat slachtoffers van ongevallen enz. vaak een mobiele telefoon bij zich hebben. Maar personeel van de hulpdiensten weten vaak niet welke persoon uit de vaak grote contacpersonenlijst zij moeten bellen. Het zou dus een goed idee zijn, mocht er een standaardnaam zijn die overeenstemt met de te contacteren persoon.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Hij stelt voor dat iedereen in zijn GSM een contactpersoon creëert onder de naam “ICE” (=In Case of Emergency). Onder deze naam sla je het telefoonnummer op van de persoon die gecontacteerd moet worden in geval van nood.  Dan weten de politie agenten, ambulance medewerkers, ziekenhuispersoneel, enz. wie ze moeten bellen. Indien u verschillende nummers wil opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ICE2, ICE3,… het is gemakkelijk te realiseren, kost niets en kan zeker een verschil maken als het snel moet gaan. De term ICE is inmiddels een internationaal bekende afkortingCreëer nu meteen een ICE-contact met telefoonnummer in je GSM.Bedenk goed, als de hulpdiensten weten WIE ze moeten bellen, des te eerder heeft u een vertrouwd gezicht aan UW bed.

Bron:  www.hulpverleningsforum.nl en Brandweer – Arles weblog: / http://arle.blogse.nl KLIK HIER OM OP DIT ARTIKEL TE REAGEREN

112Fryslan