HEERENVEEN – Rond 22.00 uur is een bestelbusje te water geraakt in de Van Engelenvaart. Ter plaatse waren er geen inzittenden aanwezig.

Het was niet duidelijk of zich in het voertuig personen bevonden. Daarvoor kwam de brandweer om een zoektocht te starten. Ook werden de medische hulpdiensten ingeschakeld.

Een getuige had gezien dat direct na het ongeval een persoon in een andere auto was gestapt en was weggereden. Drie kwartier later meldde de 21-jarige bestuurder uit Joure zich, inmiddels met een droog stel kleren aan, op het politiebureau. Hij verklaarde de bestuurder te zijn geweest van het bestelbusje en eerder die avond, vermoedelijk door moeheid de macht over het stuur had verloren. Hierdoor belandde hij in de berm en raakte daarna in de Van Engelenvaart. De man kon via een portierraam de auto verlaten voordat deze geheel ten onder was gezonken. De bestuurder heeft een lift naar huis geregeld en meldde zich binnen het uur bij de politie.

Er was geen sprake van het rijden onder invloed, zo bleek uit de ademanalyse. De man is aangehouden voor overtreding van artikel 5 van de wegen en verkeerswet; het veroorzaken van gevaar of hinder voor het verkeer op de weg. Hiervoor krijgt hij proces-verbaal. De inzittende was dus terecht en de hulpdiensten konden hun weg vervolgen.

Foto’s en tekst: Hielke Weening, [url=http://www.flitsnieuws.nl]www.flitsnieuws.nl[/url]

112Fryslan