BURDAARD – De hulpdiensten zijn zaterdagmiddag ingezet voor de zoektocht naar een vermiste jongen die mogelijk te water is geraakt.

De oproep kwam omstreeks half vijf binnen en naast politie-eenheden en een ambulance, werden ook het brandweerkorps van Ferwert, duikers uit Leeuwarden en oppervlakteredders uit Burgum gealarmeerd. De brandweer was snel op de opgegeven locatie ter plaatse en heeft direct langs de waterkant een zoekslag gemaakt naar de persoon. Na een paar zoekslagen gemaakt te hebben heeft de brandweer de taak overgedragen aan de politie.

Met zowel een boot als een drone heeft de politie verder langs het water gezocht. Tevens heeft de politie een helikopter van Schiphol laten komen om met een warmtebeeldcamera in het water van de Dokkumer Ee te zoeken. De aanleiding voor de zoektocht is een aangetroffen kledingstuk, het is echter niet zeker of dit kledingstuk van de vermiste jongen is. De politie zoekt niet alleen in Burdaard naar de vermiste jongen, maar ook in Hallum.

De zoektocht in en om het water heeft niets opgeleverd, ook de politieheli en het droneteam hebben niets gevonden. De politie gaat door met het onderzoek naar de sinds donderdag vermiste jongen.

https://twitter.com/Politie_NOF/status/1335218400210063363

Ate Atema