AUGSBUURT – Vele hulpdiensten zijn in de nacht van donderdag op vrijdag massaal opgetrommeld naar aanleiding van een melding van een voertuig te water in de Stroobossertrekvaart.

Rond half vier in de nacht kwam de melding bij de meldkamer binnen. Volgens de melder zou een auto het water in gereden zijn. Hulpdiensten werden daarom direct gewaarschuwd en naar het opgegeven adres toegestuurd.

Naast een aantal politie-eenheden, een ambulance en de brandweerkorpsen van Kollum en Buitenpost, kwamen ook de duikers van Leeuwarden, oppervlakteredders van Zoutkamp en een hulpverleningsvoertuig uit Drachten ter plaatse.

Hulpverleners zijn een aantal keer heen en weer gereden om een zoekslag langs het water te maken. Omdat het een lang stuk betrof, werd er opgeschaald naar ‘middel-wo’, waardoor er nog een extra duikwagen uit Groningen ter plaatse kwam. Ook werd besloten om een politiehelikopter vanaf Schiphol te laten komen om vanuit de lucht met een warmtebeeldcamera een zoekslag te maken.

Uiteindelijk werd er vanuit de lucht ook niks aangetroffen en hebben de hulpdiensten het incident afgesloten en is men teruggekeerd naar hun post.

Ate Atema