HEERENVEEN – De storm die over het land raasde zondag, heeft op veel plekken voor de nodige schade gezorgd. Zo ook in de omgeving van Heerenveen.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

De eerste melding voor brandweer Heerenveen was direct een serieuze. Op een bouwplaats vlogen piepschuim platen van een bedrijf in aanbouw. De platen vlogen zelfs de naastgelegen snelweg A7 op. Een paar voertuigen werden geraakt maar schade hieraan ontstond niet. Een voorbijganger merkte het op, stopte zijn voertuig en rende over de snelweg achter een plaat aan. Hij ving hem maar stond vast in de middenberm door het vele langsrazende verkeer. Rijkswaterstaat kwam er aan te pas en stopte al het verkeer zodat de man terug naar de overkant kon.

Ondertussen was de brandweer druk bezig met het verzamelen van de platen. Op het dak zijn de losse delen verwijderd.

In Katlijk hield een boom de harde wind niet langer en scheurde door midden. De brandweer van Nieuwehorne kwam ter plaatse maar kon zonder de hoogwerker niks betekenen. Ook hier kwam de Heerenveense brandweer met de hoogwerker ter plaatse en werd de boom gekortwiekt. De eigenaren van de boom vonden het zonde, maar waren al van plan later deze week de boom weg te laten.

Tijdens de klus in Katlijk werd de brandweer van Heerenveen nogmaals opgeroepen voor een stormschade. Ditmaal bij Body&Fit, gevestigd naast het pand in aanbouw eerder op de dag. Bovenin lieten metalen zijplaten los. De eigenaar kwam later ter plaatse en zorgde ervoor dat de platen weer vast kwamen te zitten.

In Jubbega viel een boom over de weg. De brandweer van Jubbega kwam ter plaatse en heeft de boom verwijderd.

https://youtu.be/DSBOsziauvs