BEETSTERZWAAG – Op de A7 is vrijdagavond rond kwart over elf een auto te water geraakt na een ongeval, waarbij mogelijk iemand is doorgereden.

Het ongeval gebeurde ter hoogte van hectometerpaal 156,3 rechts. Een auto was in een sloot terecht gekomen, nadat deze mogelijk was aangereden door een andere auto. De bestuurder van de te water geraakte auto verklaarde dat hij was aangereden en dat de andere partij vervolgens is doorgereden.

Bij aankomst van de hulpdiensten troffen ze een auto aan in de sloot, zowel de auto als de automobilist bevonden zich aan de overkant van de sloot. Een motoragent is omgereden en kon via een weiland het slachtoffer bereiken. Een berger was ondertussen in een overlevingspak door de sloot gelopen naar de overkant. Ambulancepersoneel werd met een politieauto vanaf de snelweg naar het slachtoffer gereden.

Om het slachtoffer over de sloot heen in de ambulance te krijgen, kwam de hoogwerker van brandweer Heerenveen ter plaatse. Het slachtoffer is vervolgens  naar het ziekenhuis gebracht.

De auto is door een berger uit de sloot gehaald. De verkeersongevallenanalyse heeft een onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeval.

Foto’s 112drachten.nl

Auto belandt in sloot na ongeval bij Beetsterzwaag; Hoogwerker Heerenveen schiet te hulp