LEEUWARDEN – De politie onderzoekt een schietincident dat woensdagavond rond 22.00 uur plaatsvond op de Nieuweburen en is daarbij op zoek naar getuigen.

Een 40-jarige inwoonster uit Leeuwarden liep samen met haar hond op straat toen zij door een aantal mannen werd aangesproken. Hier ontstond een ruzie waarna iemand uit het groepje een schot loste. Na het schot renden de mannen weg in de richting van de Voorstreek, terwijl andere betrokken personen in een auto van het merk Ford, type focus, stapten. De auto reed in de richting van de Hoeksterpad weg en verdween daar in onbekende richting. De auto werd even later op een parkeerplaats aan de Groeneweg aangetroffen en is daar door de agenten in beslag genomen.

De hond, een Amerikaanse Bulldog, werd tijdens het schietincident door een kogel geraakt en raakte daarbij ernstig gewond. Het dier is door een dierenarts onderzocht. De eigenaresse van de hond deed aangifte.

Oproep getuigen
De politie wil graag in contact komen met getuigen of mensen die anderszins informatie over deze zaak hebben. Mogelijk hebben mensen de auto voor en na het schietincident in de omgeving zien rijden. Mogelijk hebben getuigen rond 22.00 uur mensen vanaf de Nieuweburen weg zien rennen en hebben daar mogelijk meer informatie over. U kunt de politie bellen via telefoonnummer 0900-8844. Wanneer u anoniem wenst te blijven dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Update
De familie heeft ons laten weten dat de hond die gisteren bij het schietincident in Leeuwarden is geraakt, donderdag helaas is overleden.

112Fryslan