GYTSJERK – Donderdagavond om 22.45 werd de brandweer gealarmeerd voor een woningbrand aan de J H Riemersmastrjitte in Gytsjerk.

Aangekomen bleek het te gaan om een hok achter een leegstaande woning die door jeugd in brand was gestoken.

De brandweer was zeer snel ter plaatse omdat ze nog op de kazerne bezig waren met de voorbereidingen voor de opendag die aanstaande zaterdag 18 augustus van 2 uur tot half 5 gaande is. Op deze dag zullen er verschillende activiteiten te doen zijn voor jong en oud, zo zijn er voor de kinderen een springkussen en vele andere leuke dingen te doen.

De wagens van de brandweer hadden ze net helemaal schoon gemaakt omdat ze morgen (vrijdag) 17 augustus van 4 tot half 7 de officiële opening hebben van de kazerne, dan moeten de wagens er natuurlijk wel een beetje goed uitzien. De opening word geopend door burgemeester polderman van tytsjerkstradiel.

Doordat de brandweer snel ter plaatse was, konden ze met een binnenaanval het vuur snel bestreiden en voorkomen dat het vuur oversloeg naar de woning zelf, en dat de vlammen niet oversloegen naar het naastgelegen hok van de buren. De woning van de buren heeft bij de brand ook behoorlijk wat rookschade opgelopen.

Na ruim een uur kon de brandweer weer terug keren naar de kazerne.

Foto’s Robert – Jan Boonstra.

112Fryslan

})