LEEUWARDEN – Zondagavond rond 19.15 werd de leeuwarder brandweer gealarmeerd voor een brand in een leegstaand schoolgebouw aan de Familie van der Weijstraat.

Drie minuten na de 1e alarmering werd er al opgeschaald naar middelbrand. De rookwolken waren toen al van grote afstand te zien, er kwamen onder andere reacties vanaf Menaldum en Akkrum.

Bij aankomst sloegen er al hevige vlammen uit ramen en het dak weg. De brandweer heeft direct 2 stralen schuim ingezet om de brand te bestrijden. Al snel kwam er ook nog een tweede tankautospuit en een hoogwerker ter plaatse, waarna direct lage druk werd aangelegd. Door de schuimstralen was de brand al vrij snel onder controle.

Na een uur rukte de 1e tankautospuit weer in, waarna de vrijwilligers begonnen met sloopwerkzaamheden en nablussen van het schoolgebouw.

In een schoolgebouw ernaast zijn volgens omstanders ook vloeistoffen naar binnen gegooid, maar daar is geen brand geweest. Wel heeft de brandweer uit voorzorg water/schuim het gebouw in gespoten.

[zideo]zideo=6c4965526e513d3d&playzideo=6d3469546e6c6b3d[/zideo]

112Fryslan