LEEUWARDEN - Dinsdagavond is er brand gesticht in een woning aan de 1e Koestraat in Leeuwarden.

Rond 22.00 is er volgens getuigen een projectiel naar binnen gegooid, waarna op de 1e etage direct een hevige brand ontstond. De brandweer die zeer snel terplaatse was, had de brand snel onder controle dankzij het one-seven blusschuim.

Doordat de vrijwillige brandweer van Leeuwarden een team bespreking had op de post konden zij snel uitrukken, Ook de beroeps waren snel ter plaatse met de TS3, hoogwerker en de Officier Van Dienst. De 1e brandweerwagen die aankwam, moest vanwege het vele publiek een korte bocht nemen en raakte hierbij een muurtje.  

De brandweer moest, nadat de brand geblust was, weer naar buiten omdat agenten de woning moesten onderzoeken op sporen van brandstichting. Na het onderzoek is de brandweer verder gegaan met het slopen van het dak om te kijken of het nog smeulde.

Beveiligingsbedrijf Schaaf kwam terplaatse om het huis voor vanacht te bewaken. Dit omdat het de laatste tijd erg onrustig was in de straat. Er heerst al enige tijd een burenruzie. De politie is op de dag van de brand en de dag voor de brand met meerdere auto’s ter plaatse geweest. De bewoners van de brandende woning waren dinsdagmiddag uit voorzorg vertrokken om bij familie te logeren.

 

112Fryslan

})