Hennepkwekerijen aangetroffen na aanrijding

OOSTERWOLDE / EEN – De politie heeft maandagmiddag een 56-jarige inwoner van Een en een 51-jarige inwoner van Oosterwolde aangehouden op verdenking van het bezit van softdrugs.

Op de Weperpolder had een aanrijding plaatsgevonden tussen drie voertuigen met alleen materiële schade. Toen de agenten arriveerden werden ze aangesproken door een getuige. Die vertelde dat hij had gezien dat na de aanrijding een aantal vuilniszakken met daarin hennep werden overgeladen van één van de betrokken auto’s in een andere auto. De twee inzittenden van de betrokken auto werden aangehouden.

Agenten gingen vervolgens naar de woning van de 51-jarige man uit Oosterwolde. Voor zijn woning werd de auto aangetroffen waar de vuilniszakken met hennep in waren overgeladen. In de auto lagen nog twee gevulde zakken met hennep. In de woning werd vervolgens een hennepkwekerij aangetroffen met 101 hennepplanten. Alle planten en apparatuur werden in beslag genomen en vernietigd.

Ook in de woning van de 56-jarige inwoner van Een werd een hennepkwekerij aangetroffen. Daar werden eveneens alle planten en apparatuur in beslag genomen en vernietigd. De twee verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en voor nader onderzoek ingesloten.

Foto’s [url=http://www.faber-fotografie.nl/]Faber Fotografie[/url]

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

112Fryslan