LEEUWARDEN – De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag in een woning aan de Tjalkstraat een hennepkwekerij ontdekt.

De agenten kwamen de kwekerij op het spoor na een melding van wateroverlast. Bewoners van naastgelegen woningen hadden de woningbouwcoöperatie gewaarschuwd. Samen met een monteur gingen de agenten ter plaatse.

De deur van de betreffende woning werd opengebroken, omdat na diverse keren aanbellen niet werd open gedaan. Al snel werd duidelijk dat de woning niet voor bewoning werd gebruikt. Er werd namelijk een hennepkwekerij met 227 planten ontdekt. De monteur van de woningbouwcoöperatie sloot het water af. Een medewerker van het elektriciteitsbedrijf kwam eveneens ter plaatse. Hij kwam al snel tot de conclusie dat de stroom voor de kwekerij illegaal werd afgetapt. In de meterkast waren al een aantal stroomdraden doorgesmolten en er was dan ook sprake van een zeer (brand)gevaarlijke situatie.

De hennepplanten en de apparatuur werden in beslag genomen en diezelfde nacht nog vernietigd. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

De politie vraagt u met klem alert te zijn op situaties waarin u vermoedt dat personen bezig zijn met het opzetten van een hennepkwekerij. U kunt in deze gevallen bellen met de politie via 0900-8844 of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

112Fryslan