SUWÂLD – De politie heeft dinsdagochtend een hennepkwekerij en een drugslab ontdekt in en bij een boerderij aan de Aldemiede in Suwâld. Na het aantreffen werd één persoon aangehouden. Een gespecialiseerd team van de politie, de Landelijke Faciliteit Ontmantelen (LFO), is bezig geweest om het drugslab te ontmantelen.

De politie ging dinsdagochtend naar de boerderij omdat uit onderzoek naar voren was gekomen dat er mogelijk een hennepkwekerij in de boerderij aanwezig zou zijn. In de boerderij werd een kwekerij aangetroffen met tientallen hennepplanten. Een 43-jarige man werd aangehouden, omdat de man op het adres staat ingeschreven.

In een loods op het terrein werd vervolgens een laboratorium aangetroffen voor de productie van synthetische drugs. Het LFO is in Suwâld en doet nader onderzoek naar het soort synthetische drugs en is bezig het lab te ontmantelen. De kwekerij wordt geruimd en alle goederen worden vernietigd.

Het politieonderzoek gaat uiteraard verder. De aangehouden verdachte wordt in de loop van de dag door rechercheurs gehoord. Daarnaast verricht forensische opsporing sporenonderzoek in het drugslab.

Niet alleen het productieproces maar ook de opslag van chemische stoffen is gevaarlijk. Heeft u tips over de aanwezigheid van dit soort criminele activiteiten? Geef dit dan door op de site van de politie via de app. Uiteraard kunt u uw informatie ook telefonisch doorgeven via 0900-8844. Liever anoniem blijven? Bel dan Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bron: Politie.nl

Ate Atema