DRACHTEN – Helden worden ze genoemd door de politie, twee omstanders die maandagavond een man uit een zinkende auto hebben gered.

Rond 22:30 werden de hulpdiensten gealarmeerd voor een auto te water op het Moleneind. De brandweer rukte uit met onder andere duikers en oppervlakte redders. De politie was vanaf het bureau al binnen een minuut ter plaatse en zagen twee omstander op het dak van een zinkende auto. Deze omstanders hielden de bestuurder van de auto boven water, de auto was al bijna geheel onder water verdwenen.
Met behulp van andere omstanders, door middel van ladders en touwen, is het samen met hulpvervleners gelukt om alle drie personen uit het water te krijgen.

De bestuurder van de auto is met spoed per ambulance naar ziekenhuis Nij Smellinghe gebracht. Zijn toestand is nog niet bekend. De omstanders die het ijskoude water in zijn gegaan, zijn door buurtbewoners onder de douche gezet om op te warmen.

De politie meldt op zijn Facebookpagina dat ze alle omstanders die geholpen hebben bedanken, met name de twee helden die de man uit de auto hebben geholpen door het water in te gaan.

 

Foto’s Willem Feenstra

Redactie