Heerenveense brandweer sleept prijs in de wacht

VELDHOVEN – Zaterdag reisde de wedstrijdploeg van de Heerenveense brandweer af naar het Brabantse Veldhoven om hier deel te nemen aan de Vaardigheidstoetsen in de Klasse TS-HD.
Van de zeven deelnemende ploegen gaat er één door naar de volgende ronde.

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Scenario

Het is zaterdag 10 maart om acht uur in de  ochtend. Kim heeft om zeven uur al de dienst overgenomen van Anouk die de afgelopen nacht slaapdienst had in een kinderdagverblijf in Veldhoven.
Ze is niet de enige in het pand. Er is ook een monteur aanwezig die een reparatie uit komt voeren aan een keukenblokje van babygroep De Zonnestralen. Afgelopen nacht hebben vier baby’s de nacht doorgebracht in de kinderopvang. Als Kim in het pand aan het opruimen is gaat zomaar ineens het brandalarm af. Ze haast zich naar het meldpaneel en ziet dat er brand is op de babygroep. De aanwezige monteur heeft tijdens het solderen van een oude waterleiding brand veroorzaakt. Kim haast zich meteen in de richting van de babygroep. Door de rookontwikkeling komt ze echter niet ver. Kim begint te roepen naar de monteur. Deze geeft echter geen antwoord. Ze besluit om naar buiten te gaan en hier op de brandweer te wachten. Bij aankomst van de brandweer stuurt Kim deze via een zijingang naar de babygroep. Dit is tenslotte de kortste weg. Achter zich hoort ze de voordeur in het slot vallen. De sleutels zijn uiteraard binnen blijven liggen.

Brandweerlieden kunnen alleen door de deur als deze uit het kozijn gezaagd wordt. Vervolgens hebben ze toegang tot het pand. Als snel komen de Heerenveners met de eerste twee baby’s naar buiten. Deze worden overgedragen aan de ambulance. Korte tijd later worden ook de monteur en de overige twee baby’s gered. Eén baby blijkt geen hartslag meer te hebben en moet gereanimeerd worden. De chauffeur neemt de reanimatie op zicht zodat de rest van de ploeg de brand kan gaan bestrijden. Na veertig minuten zit de klus erop. De slachtoffers zijn gered en de brand is geblust.
Tijdens de prijsuitreiking blijkt dat het harde werken niet voor niets is geweest. De Feanster Fjoerfretters gaan met de eerste prijs terug naar Friesland en gaan door naar de volgende ronde, die eind mei in Limburg gespeeld zal worden.

Met dank aan Dennis Stoelwinder GroorHeerenveen.