FRYSLÂN – In plaats van bloemen krijgen brandweerpersoneel, ambulancepersoneel en andere medewerkers met een publieke taak vaak klappen als dank.

Onder dit motto startte Stichting Meld Misdaad Anoniem (M.) eind december 2006 in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) een campagne over agressie en geweld tegen werknemers met een publieke taak.

Regelmatig worden medewerkers uit de zorg- / hulpverlening geconfronteerd met agressie of geweld. Wij vinden dat dit niet meer zo door kan en mag gaan. Er is door o.a. het ambulancepersoneel een duidelijk signaal afgegeven dat dit niet langer meer wordt geaccepteerd en wij vinden dat ze daar in gesteund moeten worden.

Hart voor Hulpverleners is sinds maandag 27 juli 2009 een nieuwe website die deze actie volledig ondersteund. http://www.hartvoorhulpverleners.nl Hart voor Hulpverleners is bedoeld voor iedereen die tegen het geweld is dat vandaag de dag met steeds grotere regelmaat gebruikt word tegen ambulance- en ziekenhuispersoneel, maar ook tegenover alle andere zorg- / hulpverleners.

Burgerinitiatief
Hart voor Hulpverlening is een initiatief van een groep burgers. Die zich stoort aan de agressie tegen hulpverleners.

Actie ondersteunen
Door de actie te steunen gaat u naar de website http://www.hartvoorhulpverleners.nl. Zodra u op de website bent klikt u in het menu op steun ons! Op deze pagina kunt u een handtekening en reactie plaatsen en zo ondersteund u de actie en dus de hulpverleners.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=bS3D0G2aGkc[/youtube]

112Fryslan

})